Općina Udbina

Ličko-senjska županija

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Gospodarska zona

zona Istraži mogućnosti u Gospodarskoj zoni Podudbina.

Crkva hrvatskih mučenika

chm Nacionalno svetište hrvatskih mučenika.

Centar za pomoć u kući

psgoUstanova socijalne skrbi za pružanje pomoći u kući na području općine Udbina.

Komunalna društva

hidrokomOpćinska društva za vršenje komunalnih usluga.

WiFi4EU_PROVEDEN

E-mail Ispis PDF

PROJEKT: "Promicanje internetske povezivosti u lokalnim zajednicama – Program WiFi4EU"

VRIJEDNOST PROJEKTA: 15.000,00 €

FINANCIRANJE: Projekt je financiran u obliku vaučera sredstvima Europske unije u okviru Instrumenta za povezivanje Europe (CEF) u području transeuropskih telekomunikacijskih mreža Izvršne agencije za inovacije i mreže (INEA).

OPIS PROJEKTA: Projekt je dio programa potpore za osiguranje besplatnog pristupa internetu u unutarnjim i/ili vanjskim javnim prostorima na području naselja Udbina. Ovim projektom Općina Udbina će se uključiti u jedinstveno digitalno tržište, a krajnji korisnici će imati pristup digitalnim oblicima komunikacije u cilju povećanja digitalne pismenosti. Projektom je predviđeno financiranje instaliranja potpuno nove javne bežične mreže koju će izgraditi registrirane tvrtke za instaliranje bežićnog interneta. Krajnji korisnici će imati besplatan pristup mreži WiFi4EU i za pristup neće biti potrebna registracija niti unos podataka za autentifikaciju.

CILJ PROJEKTA: Osigurati visokokvlitetan besplatan pristup internetu za mještane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, uprave, knjižnice i slični objekti

REZULTATI PROJEKTA: Instalirano i potpuno funkcionalno 11 pristupnih točaka za javni bežični internet (9 vanjskih i 2 unutarnje pristupne točke te 4 point-to-point uređaja) 
Svi građani, kako lokalni stanovnici, tako i posjetitelji, mogu koristiti Internet besplatno putem WiFi-a na javnim površinama koje obuhvaća prostor oko zgrade općine, tržnice, Kulturno informativnog centra, osnovne škole, dječjeg igrališta, ambulante i Crkve hr. mučenika

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: 18 mjeseci od dana potpisa Sporazuma o dodjeli sredstava 20.06.2019. 

STATUS PROJEKTA: projekt je PROVEDEN puštanjem u rad dana 28.05.2020.

 wifi4eu 1wifi4eu 3

Arhiva

Dokumenti

Obrasci

obrasciRazni obrasci.

Kontakt

adresarKontakt informacije.
You are here: Home