Općina Udbina

Ličko-senjska županija

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Gospodarska zona

zona Istraži mogućnosti u Gospodarskoj zoni Podudbina.

Crkva hrvatskih mučenika

chm Nacionalno svetište hrvatskih mučenika.

Centar za pomoć u kući

psgoUstanova socijalne skrbi za pružanje pomoći u kući na području općine Udbina.

Kraljevac d.o.o.

hidrokomOpćinsko društvo za javnu vodoopskrbu i odvodnju.

Uspješno proveden prvi projekt turističkog karaktera

E-mail Ispis

staze1 Ovaj vikend (6. i 7.  srpnja) službeno su otvorene planinarske i brdsko biciklističke staze gdje je u dva dana prisustvovalo blizu 100 sudionika. Prvi dan je na svečanom otvorenju planinarskih staza bilo 70 gostiju od kojih većina planinari iz šest društava „Crnopac“ - Gračac,  „ Željezničar“ - Gospić, „Škamnica“ - Brinje, „Kapela“ -  Zagreb,  „Kamenjak“ - Rijeka i „Ozeblin“ – Udbina dok je drugi dan kod otvorenja biciklističkih staza sudjelovalo 15 biciklista.

Općina Udbina je 2011.  prijavila projekt  Edukativne, planinarske i brdsko-biciklističke staze na prostoru Ličke Plješivice na program Ministarstva turizma: Programa poticanja razvoja posebnih oblika turizma na kontinentu "Zelena brazda". Projekt je završen prošle godine ali je zbog vremenskih prilika službeno otvorenje odgođeno na ljeto.

Projektom su izrađene četiri staze ukupne dužine preko 80 km koje su označene sa 112 oznaka na stupovima i preko 100 planinarskih markacija, edukativna staza je označena sa dodatnih 12 informativnih tabli dok je na početnoj točki svih staza postavljena info ploča kod lugarnice u selu Visuć.. Dizajnirano je i tiskano 1000 komada brošura A2 formata u kojoj je svaka staza detaljno opisana. Vrijednost projekta je bila 75.000,00 kn od kojih je 40%  financiralo Ministarstvo turizma, a ostatak Općina Udbina. Najveći trošak je bilo čišćenje i postavljanje oznaka na stazama što je izvršilo komunalno društvo Hidrokom d.o.o.

U planu je izrada još jedne staze prema Ozeblinu  te u budućnosti tradicionalno okupljanje planinara svake prve subote mjeseca srpnja.

staze2staze3staze4staze5 BROŠURA

Arhiva

Dokumenti

Obrasci

obrasciRazni obrasci.

Kontakt

adresarKontakt informacije.
You are here: Turizam Znamenitosti Uspješno proveden prvi projekt turističkog karaktera