Općina Udbina

Ličko-senjska županija

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Gospodarska zona

zona Istraži mogućnosti u Gospodarskoj zoni Podudbina.

Crkva hrvatskih mučenika

chm Nacionalno svetište hrvatskih mučenika.

Centar za pomoć u kući

psgoUstanova socijalne skrbi za pružanje pomoći u kući na području općine Udbina.

Komunalna društva

hidrokomOpćinska društva za vršenje komunalnih usluga.

Općina Udbina Online

Uspješno proveden prvi projekt turističkog karaktera

E-mail Ispis PDF

staze1 Ovaj vikend (6. i 7.  srpnja) službeno su otvorene planinarske i brdsko biciklističke staze gdje je u dva dana prisustvovalo blizu 100 sudionika. Prvi dan je na svečanom otvorenju planinarskih staza bilo 70 gostiju od kojih većina planinari iz šest društava „Crnopac“ - Gračac,  „ Željezničar“ - Gospić, „Škamnica“ - Brinje, „Kapela“ -  Zagreb,  „Kamenjak“ - Rijeka i „Ozeblin“ – Udbina dok je drugi dan kod otvorenja biciklističkih staza sudjelovalo 15 biciklista.

Općina Udbina je 2011.  prijavila projekt  Edukativne, planinarske i brdsko-biciklističke staze na prostoru Ličke Plješivice na program Ministarstva turizma: Programa poticanja razvoja posebnih oblika turizma na kontinentu "Zelena brazda". Projekt je završen prošle godine ali je zbog vremenskih prilika službeno otvorenje odgođeno na ljeto.

Projektom su izrađene četiri staze ukupne dužine preko 80 km koje su označene sa 112 oznaka na stupovima i preko 100 planinarskih markacija, edukativna staza je označena sa dodatnih 12 informativnih tabli dok je na početnoj točki svih staza postavljena info ploča kod lugarnice u selu Visuć.. Dizajnirano je i tiskano 1000 komada brošura A2 formata u kojoj je svaka staza detaljno opisana. Vrijednost projekta je bila 75.000,00 kn od kojih je 40%  financiralo Ministarstvo turizma, a ostatak Općina Udbina. Najveći trošak je bilo čišćenje i postavljanje oznaka na stazama što je izvršilo komunalno društvo Hidrokom d.o.o.

U planu je izrada još jedne staze prema Ozeblinu  te u budućnosti tradicionalno okupljanje planinara svake prve subote mjeseca srpnja.

staze2staze3staze4staze5 BROŠURA

Ažurirano: Srijeda, 10 Srpanj 2013 13:03

Saziv_prve sjednice_opcinskog_vijeca

E-mail Ispis PDF

Saziv prve redovne sjednice Općinskog vijeća za 12.07.2013.

Ažurirano: Ponedjeljak, 08 Srpanj 2013 09:47

Donacije

E-mail Ispis PDF

Donacije, dodijeljene iz Proračuna Općine Udbina od 01.01. - 30.06.2013.

Ažurirano: Utorak, 02 Srpanj 2013 08:33

Završetak projekta u Gospodarskoj zoni Podudbina

E-mail Ispis PDF

zona

Službeno je završio Projekt Gospodarska zona Podudbina / Buljme –  „Cesta za novi razvoj“ koji se provodio 16 mjeseci odnosno od 16.02.2012. do 15.06.2013. 

Svečanost obilježavanja završetka projekta biti će 28.06.2013. (petak) sa početkom u 11:00 sati u Gospodarskoj zoni Podudbina. (sadržaj programa i pozivnice je na dnu vijesti)

Projekt je realiziran i sufinanciran u sklopu programa pretpristupne pomoći Europske unije za Republiku Hrvatsku unije točnije IPA komponenta IIIc, shema bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu - operativni program regionalne konkurentnosti.

Treba naglasiti da je stručnu podršku i financijsku pomoć u postupku same prijave na projekt dobiven od UNDP-a područni ured Zadar.

Projekt je provodila Općina Udbina sa svojim provedbenim timom te razvojnom agencijom Ličko-senjske županije kao partnerom.

Osnovni cilj projekt je otvaranje novih radnih mjesta u Općini Udbina na način da se infrastrukturno opremi dio Gospodarske zone Podudbina pod nazivom Buljme na površini od 9,8 ha te osposobe općinske službe za privlačenje investitora kao i da im kasnije budu servis kod realizacije investicije.

U provedbi projekta provedene su planirane aktivnosti tako da je taj dio zone opremljen adekvatnom infrastrukturom (pristupnom cestom sa nogostupom dužine 510 metara, vodoopskrbom, fekalnom i oborinskom odvodnjom, energetskim vodovima, javnom rasvjetom te DTK mrežom). Uz to realizirane su i tzv. soft aktivnosti, edukacija u svrhu upravljanja zonom, izrađen je marketinški plan te promotivni film, brošura i web stranica.

Nevezano uz sam projekt trenutno se odvijaju još četiri aktivnosti unutar dijela zone Buljme: ugradnja pročistača otpadnih voda, instaliranje trafostanice snage 400 kW, rekonstrukcija županijske ceste koja vodi do zone te rekonstrukcija magistralne svjetlovodne mreže.

Inače, Gospodarska zona Podudbina prostire se na skoro 100 ha površine u kojoj trenutno aktivno radi 6 gospodarskih subjekata koji zapošljavaju 100 radnika. Samo jedan subjekt se bavi uslužnom djelatnošću dok su ostali proizvodne prirode i većina je orijentirana na korištenje drvne sirovine (od izrade proizvoda do proizvodnje energije)

Realizacijom ovog projekta Općina Udbina stavlja u funkciju 8,5 ha vlastitog građevinskog zemljišta unutar zone spremnog za pokretanje novih investicija, a kroz njih mogućnost zapošljavanja kako lokalnog tako i radno sposobnog stanovništva iz susjednih općina i gradova. Cijena zemljišta je 35 kn po četvornom metru uz mogućnost dobivanja različitih olakšica.

Dodatne informacije o projektu i samoj zoni moguće je pronaći na službenoj web stranici Gospodarske zone Podudbina www.podudbina.com.

POZIVNICA

 poziv

Ažurirano: Srijeda, 26 Lipanj 2013 12:21

Stranica 76 od 78

Arhiva

Dokumenti

Obrasci

obrasciRazni obrasci.

Kontakt

adresarKontakt informacije.
You are here: Home