Općina Udbina

Ličko-senjska županija

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Gospodarska zona

zona Istraži mogućnosti u Gospodarskoj zoni Podudbina.

Crkva hrvatskih mučenika

chm Nacionalno svetište hrvatskih mučenika.

Centar za pomoć u kući

psgoUstanova socijalne skrbi za pružanje pomoći u kući na području općine Udbina.

Kraljevac d.o.o.

hidrokomOpćinsko društvo za javnu vodoopskrbu i odvodnju.

Općina Udbina Online

LED javna rasvjeta

E-mail Ispis PDF

Jučer je započela realizacija projekta u energetskom sektoru koji za cilj ima uštedu električne energije. Rekonstukcijom će se u narednim danima zamjeniti 168 rasvjetna tijela, u naselju Udbina kao i u Podudbini, sa LED svjetiljkama. Umjesto postojećih žarulja snage 100W i 70W  ugrađuje se LED rasvjeta snage 56W i 29W koja ima isti svjetlosni učinak ali daleko bolju energetsku učinkovitost.  Predviđa se ušteda električne energije od 74% odnosno godišnje 43.000,00 kn.  Ujedno se ugrađuje i 50 katodnih odvodnika koji imaju za cilj zaštitu od utjecaja grmljavine odnosno prenaponsku zaštitu.

jr1

Ažurirano: Četvrtak, 12 Listopad 2017 06:06

Odluka o ispunjavanju uvjeta kod zahtjeva građana

E-mail Ispis PDF

 

Odluka

Ažurirano: Četvrtak, 05 Listopad 2017 08:17

Obnova kolnika Državne ceste DC1

E-mail Ispis PDF

Hrvatske ceste d.o.o. su ove godine na Državnoj cesti DC1 na području općine Udbina izveli radove u vrijednosti 26.6 mil. kuna na uređenju asfaltnog kolnika u naseljima Ondić i Jošani. Tako je na dionici Udbina-Gračac kod Ondića tvrtka Colas Hrvatska d.d. obnovila 5,17 km asfaltnog kolnika, a zajednički sa Strabagom d.o.o. obnovljeno je 11,41 km kolnika na dionici Jošani - Udbina. Na taj način nestali su kolotrazi i oštećenja na cesti te je prometovanje sigurnije i ugodnije.

dc1 1dc1 4dc1 3dc1 2

dc1 5

 

 

Ažurirano: Četvrtak, 05 Listopad 2017 05:22

Rekonstrukcija nerazvrstane ceste u Ondiću

E-mail Ispis PDF

Završeno je ulaganje u projekt rekonstrukcije dviju dionica nerazvrstane ceste u naselju Ondić ukupne dužine 600 metara. Radove je izvršila tvrtka Colas. Općina Udbina je na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u sklopu dodjele kapitalne pomoći namjenjene poticanju razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda u 2017. godini prijavila ovaj projekt te za njega dobila bespovratno 100.000,00 kn. Na taj način osigurani su bolji uvjeti prometovanja za stanovnike naselja.

ondic1ondic2

Ažurirano: Ponedjeljak, 02 Listopad 2017 11:31

Potpisivanje ugovora u Ministarstvu reg. razvoja i fondova EU

E-mail Ispis PDF

Načelnik Josip Seuček potpisao je u Zagrebu drugi po redu ugovor sa ministicom Žalac u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice u 2017. Naime, Općina Udbina je u ovoj godini uspjela povući ukupno 400.000,00 kn iz tog programa za dva projekta.  Jedan pod nazivom Izgradnje staza u groblju Udbina (I faza), a drugi na Rekonstrukciju sanitarne odvodnje na Trgu sv. Lucije.

 ugovor1 ugovor2ugovor3

 

Projek groblja nastaviti će se i u slijedećoj godini gdje će se dovršiti izgradnja staza i pripremiti dokumentacija za izgradnju mrtvačnice. Ove godine izgrađeno je 275 metara popločenih staza, dovedena voda za potrebe održavanja grobnih mjesta te je postavljena komunalna infrastruktura.

 groblje0groblje1groblje2groblje3

Rekonstrukcijom sanitarne odvodnje na Trgu sv. Lucije osigurani su bolji uvjeti odvodnje za četiri zgrade  kao i ušteda od 24.000,00 kn godišnje na čestom crpljenju sabirne jame zgade Trg hrvatskih vitezova 13. Slijedeće godine potrebno je dovršiti projekt parkirališta ispred zgrade na Trgu sv. Lucije 5 na način da se izgradi nogostup, izvrši hortikulturno uređenje i riješi problem sakupljanja oborinskih voda na parkiralištu.

trg1trg2trg3trg4

Ažurirano: Ponedjeljak, 02 Listopad 2017 11:28

Stranica 6 od 44

Arhiva

Dokumenti

Obrasci

obrasciRazni obrasci.

Kontakt

adresarKontakt informacije.
You are here: Home